Viktigheten av musikk

Musikk er selve meningen med livet for mange. Enkelte ville ikke kommet seg gjennom hverdagen uten musikk. Musikken kan gjøre en kjedelig jobb mindre kjedelig, og den kan muntre opp når man er lei seg. Musikken kan holde folk med selskap når de er ensomme, og den brukes selvsagt når folk samles til fest og samvær.

Dersom man har en støyende jobb er øreklokker med radio ofte redningen. Musikk er også viktig for langtransportførere, som kjører lange avstander, og ofte er helt alene i bilen. Da trengs det litt oppmuntring og underholdning. Mange ungdommer er også svært opptatte av musikk. De spiller musikk nesten hele tiden, og føler at livet blir lettere med musikk på øret.

Også eldre mennesker setter pris på musikk. Musikken kan bringe fram gode minner fra de var unge, og den kan gjøre en vanskelig hverdag enklere. Musikk kan ha en terapeutisk virkning både på unge og eldre, og musikk brukes også aktivt på sykehus, for eksempel under operasjoner med lokalbedøvelse. Musikken får pasienten til å slappe av under inngrepet, og gjør at pasienten føler mindre redsel og ubehag. Musikk er også viktig når man trener, enten man trener for å holde seg i form, eller man skal trene seg opp etter en skade. Med god musikk, går alt mye lettere.

admin